Logo for 7-kabale.com

7-kabale spil 7

Om denne 7-kabale (spil 7)

Hvis man vil spille den helt klassiske 7-kabale, så er spil 7 hvor man skal gå hen. Her er ingen hjælpemidler og alt fungerer efter reglerne. Designmæssigt halter spillet en smule - det ser simpelthen lidt for discountagtig ud. Det er dog noget vi vil forsøge, at arbejde på i fremtiden.

Først og fremmest så er denne 7-kabale ikke på tid, som mange af de andre 7-kabaler på siden. Dernæst så spiller vi med points. Vi starter med -52 points, hvilket svarer til de 52 kort som der spilles i 7-kabale.

Når du vender kort fra bunken, så vender den 3 kort. Når du har vendt hele bunken 3 gange, så har du ikke længere mulighed for, at vende flere kort. Sådan er reglerne i det her spil.

Pointsystem

  • Du starter med -52 points
  • For hvert kort du samler i toppen (de 4 felter), får du 5 points.
  • Hvis du klikker på "new game", så vil du beholde dine points, men stadig få et minus på -52. Så hvis du har 100 points og klikker på "new game", så vil du have 48 points tilbage. På den måde, kan du øge din samlede score.
  • Klikker du på "Reset", så vil dine points blive nulstillet tilbage til det oprindelige (-52).

Der er ingen hjælpemidler i form af f.eks dobbeltklik på kort, hvorefter de så finder deres egen plads. I denne version af 7-kabale skal du selv være i stand til, at vurdere hvornår du ikke har flere træk tilbage.

Sådan spilles 7-kabale

7-kabale er et spil for kun én person. Det går ud på at du skal samle alle kortene i skiftevis rød/sort eller sort/rød. Kortene skal placeres i tal-rækkefølge, således at det højeste kort(kongen) er det bagerste kort, og det laveste kort (es) er forrest.

Kongen skal dog ikke nødvendigvis være nederst, du kan sagtens lægge en rød 6'er ovenpå en sort 7'er, og derefter flytte begge kort over på en rød 8'er.

Når du får et es, så skal denne placeres i en af de 4 felter i højre top. Lad os sige at du har lagt spar es derop, så kan du når du får spar 2, lægge den ovenpå - derefter spar 3, spar 4, spar 5 osv. for at komme tættere på mål. Det gælder om at samle hver kulør i de 4 bunker, i numerisk orden.

Nogle af spillene er på tid, og med point. Du kan eventuel forsøge at slå dine tider hver gang du spiller et spil, således du træner din hjerne til at tænke hurtigere, og mere effektiv. 7-kabale er et fantastisk tænkespil!

Statistik set, hvor stor er chancen så for, at min 7-kabale går op?

Vurderingen vil nok være 50% chance, men det er et skud i tågen - tillad os, at forklare dig hvorfor; Teoretisk set, så kan 79% af alle 7-kabaler løses/gå op. I praksis er det dog en anden sag, fordi det primært afhænger af spillerens beslutninger undervejs.

Når de 52 spillekort fordeles, så er der over 7.000 milliarder kombinationer af 7-kabaler. Ud af disse vil 1.470 milliarder på forhånd være umulige, at løse - uanset hvordan du spiller.

Du kan selvfølgelig øge dine chancer for, at løse en 7-kabale ved, at tænke lidt frem, men faktum er jo, at du ikke ved, hvad der gemmer sig under de kort der vender med bagsiden opad.

Så hvis du ikke føler, at det er din dag eller at dine kabaler aldrig går op, så kan der være en logisk forklaring. Nemlig at du simpelthen bare er uheldig.