Logo for 7-kabale.com

7-kabale spil 6

Om denne 7-kabale (spil 6)

Her er der tale om et 7-kabale spil der ikke hjælper dig ret meget. Du kan først og fremmest ikke dobbeltklikke på eksempelvis esserne for, at få dem til at hoppe på plads. Du får ingen hints og du får ikke at vide hvis, der ikke er flere træk. Du kan heller ikke fortryde dine træk - har du foretaget et dårligt træk, så er der ikke noget, at gøre.

Designmæssigt er det jo et ganske almindeligt pænt design, som ikke er besværlig. Det der skiller sig lidt ud er måske, at der er brugt gule nuancer ift. de mere traditionelle grønne/røde farver. Baggrunden er dog grøn.

Denne version af 7-kabale er ikke på tid. Du har alt tid i verdenen til, at løse din 7-kabale. Du kan til enhver tid, starte et nyt spil ved, at klikke på "New Game" i nederste venstre hjørne. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, så tæller den som et tabt spil.

Du har muligvis bemærket, at der står "Won 0/0 Played" når du starter op. Det betyder at spillet tæller dine sejre og nederlag. Klikker du på "New Game" vil det derfor tælle som et nederlag.

Vinder du, vil du møde klapsalver og få en "rang". Hvis du vinder dit første spil vil din rang være "newbie", hvilket betyder nybegynder. Hvis du fortsætter din sejrsgang vil du opnå en højere og højere rang.

Synes du ikke om bagsiden på dine kort, så kan du simpelt skifte det ved, at klikke på knappen "Deck" i bunden af spillet. Her vil bagsiden så skifte mellem alle mulige mønstre, som måske falder bedre i din smag.

Sådan spilles 7-kabale

7-kabale er et spil for kun én person. Det går ud på at du skal samle alle kortene i skiftevis rød/sort eller sort/rød. Kortene skal placeres i tal-rækkefølge, således at det højeste kort(kongen) er det bagerste kort, og det laveste kort (es) er forrest.

Kongen skal dog ikke nødvendigvis være nederst, du kan sagtens lægge en rød 6'er ovenpå en sort 7'er, og derefter flytte begge kort over på en rød 8'er.

Når du får et es, så skal denne placeres i en af de 4 felter i højre top. Lad os sige at du har lagt spar es derop, så kan du når du får spar 2, lægge den ovenpå - derefter spar 3, spar 4, spar 5 osv. for at komme tættere på mål. Det gælder om at samle hver kulør i de 4 bunker, i numerisk orden.

Nogle af spillene er på tid, og med point. Du kan eventuel forsøge at slå dine tider hver gang du spiller et spil, således du træner din hjerne til at tænke hurtigere, og mere effektiv. 7-kabale er et fantastisk tænkespil!

Er det nemt, at få en 7-kabale til at gå op?

Lad os sige det sådan, at statistikkerne taler i dit favør. Der er mange ting der spiller ind når man skal løse en 7-kabale. Eksempelvis, så kan kortene være så uheldig lagt, at det er 100% umuligt, at løse den. Faktisk har nogle kloge matimatikere regnet ud, at ca. 79% af alle 7-kabaler kan løses - teoretisk set. Det vil sige, at der er 21% af alle 7-kabaler, som uanset hvilke træk du tager, ikke kan løses.

Når vi taler om at 79% af alle 7-kabaler kan løses, så kræver det også, at alle ens træk er perfekte. I mange tilfælde vil ét forkert træk være nok til, at din 7-kabale ikke kan gå op. Hvor mange procent der rent faktisk bliver løst er umuligt, at sige. Det er umuligt at sige fordi, at hvis vi antager at 2 personer står overfor den nøjagtig samme 7-kabale, så vil de formentlig løse den på forskellige måder. Mange 7-kabaler kan løses på forskellige måder, men der er nogle 7-kabaler hvor kortene ligger således, at der kun findes én løsning.

For at smide lidt flere tal på bordet, så kan de 52 kort, som en 7-kabale består af faktisk placeres på over 7.000 milliarder måder. For, at sætte det lidt i perspektiv, så bor vi lige knap 5.7 millioner mennesker i Danmark og 7.5 milliarder mennesker i hele verdenen. (statistik: 2019).