Logo for 7-kabale.com

7-kabale spil 3 online

Om denne 7-kabale (spil 3)

Designet halter muligvis en smule når det kommer til denne version af 7-kabale, men selvespillet fejler ingenting. Denne version er en af de lettere, da den kun vener 1 kort af gangen, hvor der normalt vendes 3 kort af gangen.

Til trods for, at designet kunne være bedre, så er der her tale om et spil der er designet, så det skal være hyggeligt. Med den klassiske grønne baggrund og klassiske kort, bidrager spillet til en hyggelig atmosfære, der får én til, at glemme designet, når først man er kommet i gang.

I venstre nederste hjørne af spillet vil man se en bunke kort. Denne kan der klikkes på, hvis man ønsker at "give op" eller ikke ser flere mulige træk. Den starter simpelthen spillet forfra og uddeler nye kort.

I denne version af 7-kabale er der også den fordel, at der kan dobbeltklikkes på de kort, der skal placeres i de 4 bokse. Normaltvis skal man trække sine kort op på plads, men med denne funktion, vil det være muligt, at blot dobbeltklikke. Det betyder altså, at hvis det eksempelvis ligger hjerter es i boksen, så kan du dobbeltklikke på hjerter 2 - og så vil den selv finde sin plads. Det gør selvfølgelig, at man til dels kan "snyde" ved blot, at dobbeltklikke på alle kortene, hvis ikke man kan finde flere træk. På den anden side kan det jo blot bruges som et redskab der får spillet til, at gå lidt hurtigere.

Også i dette spil er der tid på. Dette spil gemmer ikke tiden, så det skal spilleren selv huske. Hvis man spiller og tager tiden i betragtning, så kan det være lidt sjovt, at konkurrere med sig selv - at slå sine tidligere tider.

Sådan spilles 7-kabale

7-kabale er et spil for kun én person. Det går ud på at du skal samle alle kortene i skiftevis rød/sort eller sort/rød. Kortene skal placeres i tal-rækkefølge, således at det højeste kort(kongen) er det bagerste kort, og det laveste kort (es) er forrest.

Kongen skal dog ikke nødvendigvis være nederst, du kan sagtens lægge en rød 6'er ovenpå en sort 7'er, og derefter flytte begge kort over på en rød 8'er.

Når du får et es, så skal denne placeres i en af de 4 felter i højre top. Lad os sige at du har lagt spar es derop, så kan du når du får spar 2, lægge den ovenpå - derefter spar 3, spar 4, spar 5 osv. for at komme tættere på mål. Det gælder om at samle hver kulør i de 4 bunker, i numerisk orden.

Nogle af spillene er på tid, og med point. Du kan eventuel forsøge at slå dine tider hver gang du spiller et spil, således du træner din hjerne til at tænke hurtigere, og mere effektiv. 7-kabale er et fantastisk tænkespil!

Kan alle 7-kabaler gå op?

Svaret er nej. Alle 7-kabaler kan ikke gå op. Teoretisk set så kan "kun" 79% af alle 7-kabaler gå op - og det kræver, at spilleren spiller sine kort perfekt hver gang.

Nogle matematiske genier har regnet lidt på det og fundet ud af, at der er over 7.000 milliarder forskellige kombinationer af 7-kabale. Der skal kun bruges 52 kort i 7-kabale, men disse kan altsåplaceres på 7.000 milliarder forskellige måder. Det betyder også, at hvis du på noget tidspunkt føler, at du har spillet det samme spil før, så vil chancen være næsten lig nul.

21% af alle 7-kabaler kan ikke gå op. Her vil det være ligegyldigt hvordan du spiller dine kort - kabalen vil ikke gå op. Man kan sagtens have en forfærdeligt dårlig dag, hvor ingenting virker og selvom man har lagt 20 kabaler, så ingen af dem op. Det kan være rent og skær uheld. Der er altså 1.470 milliarder kombinationer der er dødsdømt på forhånd.